Find de rigtige dæk


Dækvalget er afgørende for sikkerheden, dette betyder selvfølgelig også, at du skal være opmærksom på, hvornår du kører med hvilke dæk.

  • Sommerdæk bruges som udgangspunkt mellem april og midt oktober, her er risikoen for sne og isgaltte veje minimal. Hvis du kører på vinterdæk, så skal du som tommelfingerregel skifte til sommerdæk, når temperaturen er over 7°C. Sommerdæk er langt bedre til at stå fast på både tørre og våde veje end vinterdæk, når temperaturen er over 7°C. 

  • Vinterdæk er den bedste løsning til kørsel på kolde veje med sne og is, da de giver det bedste vejgreb. Vinterdæk bruges som udgangspunkt fra slut oktober til slut marts, da risikoen for sne og isgaltte veje er forhøjet. Man anbefaler vinterdæk, allerede når temperatur nærmer sig 5-7°.

  • Helårsdæk - til bykørsel med snerydning og saltning. Brug de samme dæk hele året, så sparer du penge og ikke mindst tid. Du slipper nemlig for dækskift. Helårsdæk er perfekte til dig, der hovedsageligt kører i byerne, hvor vejene er saltede og ryddede for sne i vinterhalvåret. Du skal dog være opmærksom på, at du har rigeligt med mønster på dækkene til vintersæsonen for at sikre sig godt greb. De er også velegnede til sommerkørsel. 

Vinterdæk redder LIV - både dit og andres

Vinterdæk er udviklet til kørsel ved lave temperaturer og i sne. Gummiblandingen, som dækket er lavet af, er blødere end sommerdæk, og derfor står vinterdæk bedre fast i kulde. I det daglige kan 3 simple tjek gøre forskellen i en nødsituation:

L - Lufttryk
Tjek lufttrykket i dækkene mindst hver 14. dag med kolde dæk (ikke lige efter motorvejskørsel eller en lang distance).

I - Inspektion
Dækkets tilstand tjekkes jævnligt for skader (buler, revner mv.).

V - Vejgreb
Mønsterdybden skal være mindst 1,6 mm i henhold til loven, men bør ikke komme under 3 mm (måles midt på dækket). 

Hvornår skal du skifte dæk?

Vi anbefaler, man skifter dæk, når der er minimum 3 mm mønster på. 

Husk altid at efterspænde dine hjul efter 30-50 km. Og husk at bruge en momentnøgle og spænd med forskrevet kilogram til din bil, jf. servicebogen. Kontrollér løbende dækkene for korrekt slid. Slides dækkene forkert, kan det skyldes ukorrekt sporing eller forkert dæktryk. 

Når du skifter fra sommer- til vinterhjul, vil det være en god idé at notere, hvor hvilket hjul har siddet på grund af bilens afbalancering.

Brug betegnelserne:


 

Hjulene skal opbevares i et tørt, mørkt og køligt lokale! 

Dækhotel 

Vi tilbyder hjulopbevaring til 399,- 

Læs mere om vores dækhotel.

Hvilket dæk skal du vælge?

Vi gør det nemt for dig at vælge dæk. Vi tilbyder 2 typer dæk: