Find de rigtige dæk

Dækvalget spiller en afgørende rolle for sikkerheden, og det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår de forskellige dæktyper anvendes.

  • Sommerdæk bør benyttes fra april til midt oktober, hvor risikoen for sne og isglatte veje er minimal. Når temperaturen stiger over 7°C, anbefales det at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Sommerdæk giver bedre vejgreb på både tørre og våde veje i de varmere måneder, hvilket sikrer en mere stabil kørsel. Find sommerdæk til din bil her.

  • Vinterdæk er den ideelle løsning til kolde veje, især når der er sne og is. De bør monteres fra slutningen af oktober til slutningen af marts, da de tilbyder optimalt vejgreb under vinterlige forhold. Allerede når temperaturen nærmer sig 5-7°C, anbefales vinterdæk for at sikre optimal sikkerhed. Find vinterdæk til din bil her.

  • Helårsdæk er en praktisk løsning til dem, der primært kører i byområder med regelmæssig snerydning og saltning. Med helårsdæk slipper man for besværet med dækskift og sparer både tid og penge. Dog er det vigtigt at sikre, at dækkene har tilstrækkeligt mønsterdybde til vinterbrug for at opretholde vejgreb under glatte forhold. Helårsdæk fungerer desuden godt til sommerkørsel. Find helårsdæk til din bil her.

Skab sikkerhed på vejene med vinterdæk

Vinterdæk er designet specielt til kørsel i kolde temperaturer og på sneklædte veje. Den blødere gummiblanding i vinterdæk sikrer bedre vejgreb i frostvejr sammenlignet med sommerdæk, hvilket øger sikkerheden markant. Med tre simple tjek kan der skabes en væsentlig forskel i en nødsituation:

Lufttryk
Tjek lufttrykket i dækkene mindst hver 14. dag med kolde dæk (ikke lige efter motorvejskørsel eller en lang distance).

Inspektion
Dækkets tilstand tjekkes jævnligt for skader (buler, revner mv.).

Vejgreb
Mønsterdybden skal være mindst 1,6 mm i henhold til loven, men bør ikke komme under 3 mm (måles midt på dækket). 

Hvornår skal du skifte dæk?

Vi anbefaler, man skifter dæk, når der er minimum 3 mm mønster på

Husk også at efterspænde hjulene efter 30-50 km for at sikre korrekt montering. Brug en momentnøgle og spænd efter bilens specifikationer, som beskrevet i servicebogen. Kontroller regelmæssigt, om dækkene slides jævnt – forkert slid kan skyldes dårlig sporing eller forkert dæktryk.

Ved dækskift fra sommer- til vinterhjul kan det være en fordel at notere, hvor hvert hjul har siddet, for at sikre korrekt afbalancering på bilen.

Brug betegnelserne:


 

Dækhotel 

Det er vigtigt, at hjulene bliver opbevaret i korrekte forhold for at sikre standen af dækket, når det ikke bruges. 
Her anbefales et tørt, mørkt og køligt miljø. Har du ikke plads eller ønske om at have din hjul stående derhjemme, så tilbyder thansen hjulopbevaring fra 499,- på vores dækhotel.

Læs mere om vores dækhotel.

Hvilket dæk skal du vælge?

Vi gør det nemt for dig at vælge dæk. Vi tilbyder 2 typer dæk: