Hvad skal jeg huske efter hjulskifte?

Når du har fået foretaget et hjulskifte hos os, er der en række ting, der er vigtige at kontrollere efterfølgende.

Kontrollér dæktrykket
Du skal kontrollere dæktrykket i alle dæk. Hvis dæktrykket er forkert øger du bl.a. brændstofforbruget og slid på dækkene. I værste fald kan du også risikere at miste kontrollen over din bil, hvilket kan få katastrofale følger for din og andres sikkerhed i trafikken.

Du finder det rigtige dæktryk i bilens instruktionsbog eller på et skilt i for eksempel en dørstolpe i bilen. Vi anbefaler, at du kontrollerer dæktrykket, når dækkene er kolde. Du kan bruge en dæktryksmåler derhjemme.

Vi anbefaler, at du kontrollerer dæktrykket mindst én gang om måneden.

Efterspænd hjulene
Du skal efterspænde dine hjul, når du har kørt 30-50 km. Vi anbefaler, at du bruger en momentnøgle og spænder med 12 kgm/120 Nm. Når du spænder bolten eller møtrikken, skal du sikre, at den ikke overspændes. Du kan risikere, at boltens/møtrikkens gevind ødelægges, og at bilens narv tager skade.

Løbende kontrol af dækslid
Du skal løbende kontrollere dine dæk for korrekt slid. Hvis dækkene slides ujævnt, kan det skyldes fejl i sporing, styretøj eller et forkert dæktryk. Hvis du ikke selv kan kontrollere dækket, så kan du altid komme ind til thansen – så hjælper vi dig.

Vi anbefaler, at du skifter dæk, når de er slidt ned til 3 mm.