Vælg den rigtige voksencykel


Hvilke valg skal du træffe, når du skal vælge en cykel?

Vi har samlet en række tips til, hvordan du kan vælge netop den cykel, som passer til din stil, og hver cykel har hver sin fordel.

Hvilken cykeltype skal du vælge?

Med et af Danmarks bredeste cykelprogrammer, tilbyder vi cykler inden for alle cykeltyper såsom citybikes, MTB-, racer-, dame- og herrecykler samt elcykler. Hvilken type cykel, der passer til dig afhænger af din stil, behov og ønsker. Uanset om det er til og fra arbejde eller kørsel i stier eller skove, afslappet/hurtig kørsel eller uden vedligeholdelse, så har vi cyklen, der matcher dine behov.

Hvilke bremsetyper findes der?

Voksencykler fåes med forskellige bremsetyper. V-bremser er den mest brugte type på almindelige cykler. Din cykel kan være udstyret i kombination med en fod- og en V-bremse eller 2 håndbremser (uden fodbremse). Disse bremser kræver vedligeholdelse i form af udskiftning af bremseklodser mv. V-bremsen har en høj bremseeffekt, og det er den mest almindelige bremsetype på en cykel.

Din cykel kan også være udstyret med skivebremser - enten mekanisk eller hydraulisk. Hydrauliske skivebremser sidder typisk på de lidt dyrere cykler, da dette system er mere avanceret til sammenligning med mekaniske skivebremser. Man skal desuden bruge mindre kraft til at bremse cyklen. En skivebremse har en meget høj bremseeffekt, hvor man ikke skal bruge så mange kræfter til at bremse i forhold til V-bremser. Den kræver også mindre vedligeholdelse. Der findes også rullebremser, som er 100% vedligeholdelsesfrie, og disse sidder typisk også på lidt dyrere cykler.

Skal cyklen være med indvendige eller udvendige gear?

Fordelen ved udvendige gear er, at de giver mindre modstand, og samtidig er cyklen lettere. Man kan også cykle væsentligt hurtigere med udvendige gear i forhold til indvendige gear. Udvendige gear fås fra 6-27 gear. De indvendige gear derimod er der ingen vedligeholdelse, da det er et lukket system. Indvendige gear fås i 3 og 7 gear.

Hvor mange gear?

Med hensyn til indvendige 7 gear, så giver de en mere glidende kørsel, hvorimod 3 gear giver en større forskel i gearskiftet og modstanden. Det samme gør sig gældende for udvendige gear. Jo flere gear, jo mere glidende kørsel. Det er en fordel med flere gear ved ujævnt og kuperet terræn.

Hvilket ekstraudstyr skal du bruge?

Vi anbefaler altid brug af cykelhjelm. Vi tilbyder et bredt sortiment af cykelhjelme. Det er også vigtigt at tilkøbe følgende udstyr, hvis det ikke er med som standardudstyr: lås, lygter, skærme, støtteben og bagagebærer.

Hvilken størrelse skal du have?

Du kan via vores størrelsesguide nemt finde den cykelstørrelse, der passer til din højde. Vi anbefaler altid en prøvetur, som du kan få i alle vores butikker.

Størrelsesguide til voksencykler

Voksen
højde
Almindelig cykel
stelstørrelse
Mountainbike
stelstørrelse
150-170 cm 47-51 cm 46-51 cm
170-185 cm 54-58 cm 51-55 cm
185+ cm 58-60 cm 55 cm

Størrelsen på en herrecykel, damecykel og mountainbike angives altid som hjulstørrelsen målt i cm.