Vælg den rigtige børne- og juniorcykel


Hvilke valg skal du træffe, når du skal vælge en cykel til dit barn?

Vi har samlet en række tips til, hvordan du kan vælge netop den cykel, som passer til dit barn.

Hvilken cykeltype skal du vælge?

Vi har børne- og juniorcykler i mange forskellige typer i form af MTB, retro- og klassiske cykler, racercykler samt BMX. Hvilken type cykel, der passer til dit barn afhænger af deres behov og ønsker. Det vigtigste er dog ikke at gå på kompromis med kvaliteten, da sikkerheden er det vigtigste. Foregår kørslen både på veje, stier og i skoven, så anbefales MTB og sportscykler til dit barn. De klassiske cykler anbefales derimod til transport til og fra skole, sport osv.

Skal cyklen være med eller uden fodbremse?

Afhængigt af, hvilken bremse du foretrækker, har vi cyklen, der matcher dine ønsker. Typisk er MTB og sportscykler udstyret uden fodbremse, hvor de klassiske cykler ofte er udstyret med fodbremse.

Hvornår skal dit barn have en juniorcykel?

Som udgangspunkt skal dit barn skifte til en juniorcykel, når de er ca. 6-7 år eller skal bruge en 20"-cykel.

Skal cyklen være med indvendige eller udvendige gear?

Fordelen ved udvendige gear er, at de giver mindre modstand, og samtidig er cyklen lettere. Man kan også cykle væsentligt hurtigere med udvendige gear i forhold til indvendige gear. Udvendige gear fås fra 6-21 gear. De indvendige gear derimod er der ingen vedligeholdelse, da det er et lukket system. Indvendige gear fås i 3 og 7 gear.

Hvor mange gear?

Med hensyn til indvendige 7 gear, så giver de en mere glidende kørsel, hvorimod 3 gear giver en større forskel i gearskiftet og modstanden. Det samme gør sig gældende for udvendige gear. Jo flere gear, jo mere glidende kørsel. Det er en fordel med flere gear ved ujævnt og kuperet terræn.

Hvilket ekstraudstyr skal dit barn bruge?

Sørg altid for, at dit barn bruger cykelhjelm og har den rigtige størrelse. Vi tilbyder alt i cykelhjelme til børn. Det er også vigtigt at tilkøbe følgende udstyr, hvis det ikke er med som standardudstyr: lås, lygter, skærme, støtteben og bagagebærer.

Hvilken størrelse skal dit barn have?

Du kan via vores størrelsesguide nemt finde den cykelstørrelse, der passer til dit barns alder og længde. Så er du sikker på, at dit barn sidder behageligt og sikkerheden er i top. Vi anbefaler altid en prøvetur, som dit barn kan få i alle vores butikker.

Børne- og juniorcykler

Skridtlængde Ca. alder Hjulstørrelse
40 cm 2,5-4 år 12-14"
45 cm 3,5-6 år 14-16"
52 cm 5-7 år 18"
53-63 cm 6-8 år 20"
58-70 cm 7-9 år 24"
68-76 cm 8-10 år 26"
75-82 cm 9-12 år 26"
70-86 cm 10-14 år 26" MTB

Størrelsen på børnecykler angives altid som hjulstørrelsen målt i tommer.

Sådan måles skridtlængden
Mål fra skridtet ned til buksebenets nederste kant. Hvis din størrelse falder mellem 2 størrelser, anbefaler vi, at du tager den største. 

Sammenlign