Sådan gør du din bil vinterklar

 

Er din bil vinterklar? Vinterklargøring af din bil er vigtig for både din og andres sikkerhed i trafikken.

Vi har samlet en række råd til, hvordan din bil bliver klar til vinteren.

 

Skift til vinterdæk

Vinterdæk er den bedste løsning til kørsel på kolde veje med sne og is, da de giver det bedste vejgreb. Vinterdæk bruges som udgangspunkt fra slut oktober til slut marts, da risikoen for sne og isglatte veje er forhøjet. Vi anbefaler vinterdæk allerede, når temperaturen nærmer sig 7°.

Husk at kontrollere dækmønster og dæktryk. Vi anbefaler, at du skifter dæk, når de er slidt ned til 3 mm. Loven siger dog mindst 1,6 mm.

 

Smør låse og lister 

Gummilister og låse skal smøres godt med en silikonestift og låsespray, så du kan komme ind i din bil en kold vintermorgen.

 

Tjek vinduesviskerne 

Vinteren er hård ved vinduesviskerne. Derfor skal du tjekke viskerbladene og deres slitage. Måske er det på tide at udskifte dem. 

 

Tjek lygterne 

I den mørke tid er det især vigtigt, at dine lygter virker, så du bliver set i trafikken. Gem evt. et pæresortiment i bilen, så du hurtigt kan udskifte en defekt pære. 

 

Tjek olie og sprinklervæske 

Du skal sørge for, at du bruger frostsikker sprinklervæske, så den kan klare minusgrader. Det er ligeledes vigtigt, at du hælder ny motorolie på bilen, så den har noget at arbejde med. Gem evt. en liter af den olie bilen bruger, så du nemt kan efterfylde, hvis motoren bruger lidt olie. 

 

Tjek batteriet 

Det kolde vejr er hårdt ved dit batteri. Du skal tjekke bilens batteri og kontrollere, at det er godt ladet. Husk, at kapaciteten falder i takt med kulden, så derfor kan du have brug for at lade det igen i løbet af vinteren. Vi anbefaler derfor, at du bruger en batterilader. Det kan også være tid til, at du skal skifte det gamle batteri ud med et nyt, hvis din bil har svært ved at starte. Husk, at vi kan teste dit batteri i thansen, så er du sikker på, at din bil er driftssikker. 

 

Hav en isskraber og -fjerner 

En effektiv isskraber er vigtig at have liggende, så du altid kan skrabe is fra bilens ruder. Det er vigtigt, at du har frit udsyn i trafikken med hensyn til sikkerheden. Du kan også risikere at få en bøde, hvis dine ruder ikke er ryddede. En isfjerner-spray gør det lettere for dig at skrabe ruder og spejle fri for is.