Autostol - Barnestol samt ISOFIX

 

Autostol til dit barn

Det er utrolig vigtigt med en sikker autostol, der opfylder en lang række sikkerhedskrav, så dit barn er sikret bedst muligt i trafikken. Vi har et stort udvalg af autostole, der følger dit barns udvikling og sikrer en god komfort. De fleste autostole er klassificerede efter barnets vægt. Du bør derfor vælge en autostol, der matcher dit barns vægt. Det er derfor en god idé at veje dit barn, inden du køber autostolen. Vores autostole passer til børn fra 0-13 kg, 9-18 kg og 15-36 kg. 

Hvad er sikrest?
En autostol kan benyttes fra barnet er nyfødt. Det sikreste valg er en bagudvendt bilstol, indtil dit barn er fyldt 15 måneder - gerne helt op til 3-4 år. I en bagudvendt autostol er barnet spændt fast med ryggen mod kørselsretningen og har mindre risiko for skader på hals og nakke, hvis bilen bliver ramt frontalt. Hvis dit barn er under 136 cm, skal han/hun sidde i en autostol eller selepude (4-10 år), der passer til højde og vægt, når de er med i bilen.

Hvis du vælger en autostol med Top Tether, øger du dit barns sikkerhed. Ved en eventuelt kollision sikrer det, at bilstolens øverste del ikke tipper fremad. Det kræver, at din bil har Top Tether-fastgørelsespunkter, hvilket findes i nyere biler.

Isofix og i-Size
Har I en bil med Isofix-beslag? Så bør I købe en autostol med Isofix, som er let at montere. Det vil sige, at der er større sandsynlighed for, at du monterer stolen korrekt. Hvis du ønsker en autostol, der opfylder de nyeste og strengeste sikkerhedskrav, bør du vælge en autostol med i-Size.

Hvornår skal dit barn have en større autostol?
Dit barn skal have en større autostol, når hovedet begynder at stikke op over kanten på stolen, eller vægtgrænsen er overskredet.

Selepude
Når dit barn er for stor til en autostol, skal det bruge en selepude. Det er sikrest at bruge en selepude med ryglæn, da den giver mere beskyttelse til dit barn i tilfælde af en kollision. De fleste børn vokser ud af autostolen omkring 3-4-års alderen, og så er det tid til at skifte den ud med en selepude. Selepuden løfter dit barn op, og holder bilens sele korrekt på plads henover skulderen og hoften. 

Tilbehør til køreturen 
Du kan også gøre bilturen komplet med vores store udvalg af tilbehør, så både du og dit barn kan få en behagelig tur. Du finder alt lige fra opbevaringslommer med tabletholder til bagsædet, sædebeskytter, legebakke, babyspejl, kopholdere og nakkepuder.

Kom ind og prøv
Kig forbi din thansen-butik, så hjælper vi dig med at finde den helt rigtige autostol til dit barn.