Sådan plejer du din campingvogn

 

For mange danskere er ferie lig med camping. Inden I tager ud på årets første campingtur, er det en god idé at rengøre og pleje campingvognen efter en lang vinter.


Vi har samlet en række gode råd til dig, når du skal klargøre og vaske din campingvogn.

Tjek for skader

Først og fremmest er det en god idé at tjekke campingvognen for buler og revner. Hvis du finder skader, skal de selvfølgelig repareres, så der ikke sker større skader.

Tjek for fugt og luft ud

Hvis din campingvogn har stået opbevaret i løbet af vinteren, skal du tjekke efter for fugt. Hvis der er opstået fugt, anbefaler vi, at du bruger en fugtfjerner. Det er ligeledes en god idé at lufte ud.

Tjek dæk, lys og lygter

Du skal tjekke campingvognens dæk. Dækmønsteret skal være mindst 1,6 mm, og du bør også tjekke dæktrykket. Du bør være opmærksom på, at dæk over 5 år ikke opfylder hverken tysk eller dansk Tempo-100 krav.

Campingvognens lys og lygter skal også virke, som de skal.

Slå forteltet op

Det er en god idé, at slå forteltet op og tjekke, at teltet er intakt og rent. Vi anbefaler også, at du imprægnerer forteltet inden sæsonstart. 

Vask campingvognen

Vi anbefaler, at du vasker campingvognen udvendigt med en koncentreret specialshampoo, der er velegnet til campingvogne. Du skal dosere rengøringsmidlet i en spand med vand. Start med at vaske alle kanter og hjørner med en blød svamp eller microfiberklud. Derefter skal vi vaske hele campingvognen med en børste. Vi anbefaler en vaskebørste med skaft og gennemløb.

Når hele campingvognen er vasket, skal du skylle vognen efter med vand.

Voks og polering

Hvis campingvognen skal skinne lidt ekstra, så er det en god idé at polere den.