Viskerblade

Se godt ud! Få styr på dine viskerblade

Nye viskerblade er bedre end rent sengetøj

Som med så meget andet slides viskerbladene helt uden, at du bemærker det. Og pludselig en dag, opdager du, hvor triste – og ineffektive – de er blevet. Derfor viser thansen dig her, hvordan du nemt selv skifter viskerbladene. Billigt og uden at smide bilen på værksted. Det bliver du glad for.

Typer af viskerblade

De klassiske
Viskerblade med bøjle er det klassiske design, hovedsagligt brugt til lidt ældre biler. Er tilgængeligt i alle størrelser, og med adaptere til både nye og ældre biler.

De moderne
De mere moderne viskerblade uden bøjle kaldes typisk for flatblades eller flexblades. Denne nyeste generation af viskerblade tilpasser sig formen på bilens forrude og følger den mere gnidningsløst end en vinduesvisker med bøjle. Formen er aerodynamisk og sørger for, at der er et ensartet pres på forruden, så viskerbladet effektivt og hurtigt fjerner vandet fra forruden.

Værd at vide!

Servicetilstand: Hvis vinduesviskerne på din bil er halvt dækkede af forklappen, skal de køres i “servicetilstand” før du kan skifte viskerbladene. Se i din instruktionsbog hvordan du gør.
Desuden er det vigtigt at finde ud af, hvilke viskerblade, der passer til din bil. Længden på viskerbladene skal passe, monteringskrogen skal passe til viskerbladet, og du skal beslutte, hvilken type viskerblad du ønsker.

Afmontering/Montering

Et godt råd: Læg ikke de nye og gamle viskerblade direkte på bilen eller ruden, men på en klud, så du beskytter lakken mod ridser under arbejdet.

1. Pak det nye viskerblad ud, og læg det klar på motorhjelmen. Find vejledningen på emballagen, og læg den et sted, hvor du kan se den.

2. Vip viskerarmen op, følg vejledningen og afmonter viskerbladet, mens du holder på viskerarmen med den anden hånd. De forskellige fabrikater varierer en smule og afmonteres forskelligt.

3. Tag det nye viskerblad og monter det som vist på billederne.

4. Vip forsigtigt viskerarm og viskerblad tilbage på forruden og gentag processen med næste viskerblad.

Bagrudeviskere

Viskerbladet til bagruden skiftes lige så nemt og enkelt som forrudeviskerbladet. Skift altid bagrudeviskerbladet samtidigt med, at du skifter forrudeviskerblade. Så er du sikret perfekt udsyn hele vejen rundt.

Tips til vedligeholdelse af viskerblade

1. Snavs slider på viskerbladene – tør dem gerne ofte af med en ren klud.

2. Undgå, der kommer sæbe eller voks på dine viskerblade. Brug de aflange beskyttelsesposer, der er til fri afbenyttelse i de fleste vaskehaller.

God arbejdslyst!

 

Bemærk: Brugen af anvisningerne sker på eget ansvar. Vi er ikke ansvarlig for fejl, tab eller anden skade – direkte eller indirekte – ved at følge anvisningerne.

Hent guiden her

Sammenlign