Værktøj, pleje og vedligeholdelse

Det er ikke småting man kan få brug for, når man skal passe sin cykel. Hvad enten den skal gøres ren, eller der skal skiftes reservedele på den, så er der en masse valg man står overfor. Vi har forsøgt at gøre det nemt for dig. Herunder finder du et bredt udvalg af værktøj og plejeprodukter, inddelt i forskellige undergrupper. 


Pleje og vedligeholdelse af din cykel

Mange danskere bruger cyklen i dagligdagen til og fra arbejde eller skole. Det er vigtigt, at du plejer og vedligeholder din cykel, så den holder længere og forbliver driftssikker. Du øger dermed også din og dine medtrafikanters trafiksikkerhed. Vi har et stort udvalg af værktøj og plejeprodukter, hvad enten du skal vaske eller skifte reservedele på din cykel.

Vask cyklen
Vi har et stort udvalg af plejeprodukter til din cykel. Du finder blandt andet specielt udviklede rengøringsmidler, vaskebørster, klude og degreaser/affedter.  

Smør forskellige dele på cyklen
En kæde skal også holdes ren, og den må ikke være tør. Den må heller ikke være for smurt, da det tiltrækker snavs og skidt. Smør kæden grundigt med en kædeolie eller kædespray. Vi anbefaler også, at du smører bolte og bevægelige dele med en Brunox-spray. Det forebygger både rust og slid. Du bør også smøre dine bremser jævnligt, så dine bremser bliver modstandsdygtige over for skiftende vejr og forebygger slitage. Der er forskel på bremser og deres vedligeholdelse, hvad enten du har sidetræksbremser, rullebremser eller V-bremser.

Konus og styrfitting
Du kan bruge konusnøgler til eksempelvis at justere slør i nav. Og hvis der er slør i lejerne ved styret, kan du bruge styrfittingsnøgler.

Kasetteværktøj, krank- og aftrækkerværktøj
Hvis cyklens kasette, skruekrans eller krankboks skal skiftes, er det vigtigt, at have det rigtige værktøj. Du finder et stort udvalg af blandt andet kranknøgler og aftrækkere.

Efterspænd cyklen
Du skal efterspænde dine pedaler, pedalarme, hjulmøtrikker, sadel, styr og diverse bolte og skruer. Vi har et stort udvalg af forskelligt værktøj som eksempelvis pedalnøgler til at spænde med. Du finder også specialværktøj til at skifte lejer, skære gevind eller rette geardroppet.

Kontrollér cyklens dæk
Hvis du vil undgå punkteringer, skal du løbende kontrollere dine cykeldæk for slid, revner, småsten og dæktryk.

Justér gearene
Gear kræver også forskellig vedligeholdelse. Udvendige gear skal holdes rene og fri for snavs. Du finder bl.a. en Brunox-spray til dette formål. Hvis du har indvendige gear, skal du kun smøre kæden efter behov.

Sammenlign