Baghjulslejesæt
Der er flere forskellige baghjulslejeopbygninger: 

Der sidder et (dobbelt) rulleleje i bremsetromlen:

  1. Baghjul afmonteres.
  2. Afmontér bremsetromlen. Nogle gange skilles lejet ad når tromlen afmonteres, og i så tilfælde skal man sørge for at få afmonteret den inderste lejering, der sidder på spindlen.
  3. Herefter slås resten af lejet ud af tromlen.
  4. Afrens spindlen for snavs og rust.
  5. Det nye leje slås forsigtigt i tromlen igen, hvorefter den indvendige pakdåse monteres.TIP: Benyt evt. den gamle inderste lejering til at slå på, så man ikke slår direkte på det nye leje. Montér herefter tromlen igen. 

TIP: Det bedste vil være at presse det gamle leje ud og det nye leje i ved hjælp af en presse.
Lejesættet består af en komplet flange, hvori lejet er monteret:

  1. Baghjulet afmonteres.
  2. Afmontér tromlen eller skiven - alt efter hvad der er monteret.
  3. Herefter trækkes flangen af med en aftrækker. Sidder der en centermøtrik, skal denne løsnes først. Nogle gange skilles lejet ad når tromlen afmonteres, og i så tilfælde skal man sørge for at få afmonteret den inderste lejering, der sidder på spindlen. Hvis den ikke kan slås af, kan man lave et snit i lejeringen med en vinkelsliber, hvorefter man kan slå den over.
  4. Afrens spindlen for snavs og rust.
  5. Herefter slås den nye enhed forsigtigt på igen.TIP: Benyt evt. den gamle inderste lejering til at slå på, så man ikke slår direkte på det nye leje. Montérherefter tromle eller skive igen. 

VIGTIGT: Sammenspænding skal foregå efter bilens forskrifter. 

6. Er du på nogen måde i tvivl, så spørg i forretningen eller ring til Kundeservice.

Bemærk: Brugen af anvisningerne sker på eget ansvar. Vi er ikke ansvarlig for fejl, tab eller anden skade - direkte eller indirekte - ved at følge anvisningerne.

Sammenlign