Karosseriedele

Udskiftning af for kofanger og forskærm:

Afmontering:

 1. Bilen hæves i den ene side og der sættes en buk under. Herefter hæves bilen i den anden side og en buk indsættes, så den forreste ende af bilen står på bukke.
 2. Derefter afmonterer man begge forhjul, så man får mere arbejdsplads, når kofangeren og skærmen skal af.
 3. Nu afmonteres inderskærmen, hvis der findes en på bilen (findes sjældent på ældre biler). Den kan typisk afmonteres ved, at man fjerner de clips, som holder inderskærmen fast. På nogle bilmodeller vil man skulle skrue et par skruer ud nedefra og ved selve hjulkassen.
 4. Nu er der fri afgang til at pille stik af tågelygterne, hvis der er tågelygter monteret på bilen.
 5. Herefter åbnes motorhjelmen, hvor grillen også afmonteres og de skruer som holder kofangeren.
 6. Nu kan de skruer, som sidder i siden af kofangeren afmonteres. Dertil skal typisk bruges en lille skraldenøgle med en forlænger på. Muligvis er der også brug for et ekstra led, for at nå alle skruer. Der er typisk 1-2 skruer i hver side af bilen. Når du har skruet begge sider fri så kofangeren sidder i dens styretapper, er det en god idé få nogen til at hjælpe dig med at pille kofangeren af bilen og dens styretapper. OBS: Sæt kofangeren et sikkert sted, så den ikke vælter eller bliver ridset.
 7. Når kofangeren er afmonteret, har man fri afgang til at kunne afmontere forskærmen.
 8. Forskærmen sidder med cirka 4-10 skruer. Nogle sidder i motorrummet og nogle skal skrues udefra bilen. Det har ikke betydning, hvilke skruer man starter med.
 9. De skruer der kan nås indefra bilen skrues ud. De sidder typisk ved dørkarmen.
 10. Derefter tages skruerne i motorrummet, som er forbundet med skærmen.
 11. Til sidst tager man de skruer, som sidder inde i skærmen.
 12. Skærmen tages forsigtigt af, så ridser på bilen undgås.
 13. Det er meget vigtigt at man tjekker at den nye forskærm/kofanger har de samme bolthuller, huller til blinklys, specielle buk eller linjer, inden forskærmen sendes den til maler.
 14. Monteringen af forkofangeren og forskærmen er nøjagtigt den samme fremgangsmåde som ved afmontering, blot modsat rækkefølge.

 

På montering af for kofanger og for skærm:

 1. Det er meget vigtigt at man tjekker at den nye forskærm/kofanger har de samme bolthuller, huller til blinklys, specielle buk eller linjer, inden forskærmen sendes den til maler.
 2. Monteringen af forkofangeren og forskærmen er nøjagtigt den samme fremgangsmåde som ved afmontering, blot modsat rækkefølge.

Bemærk: Brugen af anvisningerne sker på eget ansvar. Vi er ikke ansvarlig for fejl, tab eller anden skade - direkte eller indirekte - ved at følge anvisningerne.

Sammenlign