Udskiftning af nummerpladelys

 

Afmontering:

 1. Start med at finde ud af, hvordan nummerpladelygten er skruet fast, eller hvordan den er klikket på.
 2. Hvis nummerpladelygten sidder i bagklappen, ses der efter skruer der skal skrues ud, inden glasset kan tages ud. Hvis den ikke er skruet på, er den, med stor sandsynlighed, klikket ind på selve lygten.
 3. Man kan også komme ud for, at nummerpladelygten sidder i kofangeren. I de fleste tilfælde er nummerpladelygten klikket direkte op i kofangeren indefra. Denne opgave kræver man finder et liggeunderlag så man kan komme ind under bilen, hvor man kan se lygten nedefra og op. Der vil man typisk kunne klikke hele lygten ud, hvorefter man så kan begynde arbejde med den.
 4. Pæren skal i begge tilfælde tages ud med hånden eller tages ud med en spidstang, hvis man ikke kan komme til med fingrene fx hvis lygten er i bagklappen.  Hvis man bruger spidstangen skal man ikke klemme ret hårdt, da pæren typisk går nemt i stykker.
 5. Når man har fået pæren ud, er det vigtigt man ser styrken af pæren, så man får sat den rigtige type pære ind igen.
 6. Sæt den nye pære forsigtigt i.
 7. Det er en god idé at sætte tænding på bilen, inden man sætter lygten/lygteglas på plads, for at se om pæren lyser. Hvis den lyser korrekt, kan man fortsætte opgaven med at montere lygten/lygteglas på plads igen.
 8. Lygten klikkes på plads i kofangeren. Hvis lygteglasset kunne afmonteres direkte fra bagklappen, skal det blot klikkes på igen.

Montering:

 1. Sæt den nye pære forsigtigt i.
 2. Det er en god idé at sætte tænding på bilen, inden man sætter lygten/lygteglas på plads, for at se om pæren lyser. Hvis den lyser korrekt, kan man fortsætte opgaven med at montere lygten/lygteglas på plads igen.
 3. Lygten klikkes på plads i kofangeren. Hvis lygteglasset kunne afmonteres direkte fra bagklappen, skal det blot klikkes på igen.

Bemærk: Brugen af anvisningerne sker på eget ansvar. Vi er ikke ansvarlig for fejl, tab eller anden skade - direkte eller indirekte - ved at følge anvisningerne.

Sammenlign