Udskiftning af baglygtepære

 

Afmontering:

 1. Bagagerummet åbnes, så man kan se, hvordan lygten sidder på bilen.
 2. På nogle bilmodeller skal man afmontere beklædning ude i siderne af bilen, for at kunne komme frem til baglygten. På andre modeller skal selve lygten tages af bilen.
 3. Er dette tilfældet, skal der bruges et lille topnøglesæt, da der skal afmonteres møtrikker for at få hele lygten ud. Der sidder tit styretapper på lygten. Disse kan ridse bilens lak, hvis man ikke er forsigtig.
 4. Når lygten er afmonteret, skal man afmontere nogle clips eller et par skruer fra bagsiden for at få adgang til pæren.
 5. Pæren afmonteres typisk ved at trykke den ned og dreje den lidt til den ene side, i nogle tilfælde kan de trækkes lige ud.
 6. Den nye pære sættes ind ved at trykke ned og dreje lidt på den eller bare trykke den på plads. Afhængig af lygtemodellen og pæren.
 7. Sæt tænding på bilen for tjekke om pæren virker som den skal.
 8. Lygten skal enten klikkes sammen igen, eller skrues sammen. Hvis der er en pakning, skal den sidde rigtigt, da der ellers kan komme fugt ind i lygten.
 9. Lygten sættes på bilen de anviste steder, da der med stor sandsynlighed er par styretapper på lygten.
 10. Lygten skrues igen på enten fra ydresiden eller fra indersiden af bilen.
 11. Beklædningen monteres igen, så det ser ud, som inden du tog lygten af.

Montering:

 1. Den nye pære sættes ind ved at trykke ned og dreje lidt på den eller bare trykke den på plads. Afhængig af lygtemodellen og pæren.
 2. Sæt tænding på bilen for tjekke om pæren virker som den skal.
 3. Lygten skal enten klikkes sammen igen, eller skrues sammen. Hvis der er en pakning, skal den sidde rigtigt, da der ellers kan komme fugt ind i lygten.
 4. Lygten sættes på bilen de anviste steder, da der med stor sandsynlighed er par styretapper på lygten.
 5. Lygten skrues igen på enten fra ydresiden eller fra indersiden af bilen.
 6. Beklædningen monteres igen, så det ser ud, som inden du tog lygten af.

Bemærk: Brugen af anvisningerne sker på eget ansvar. Vi er ikke ansvarlig for fejl, tab eller anden skade - direkte eller indirekte - ved at følge anvisningerne.

Sammenlign