Ridley

TILBUD -7%
182858225
Ridley Fenix C Ultegra blå/sølv 58 / L
Kr. 13.999,00
Kr. 12.999,00

Læs historien om Ridley - Kvalitetscykler siden 1997

Ridleys begyndelse

Ridley blev grundlagt i 1997 af Jochim Aerts, som voksede op i den lille by Balen i Flandern, Belgien. Ligesom mange andre børn i et land, hvor cykling er en integreret del af kulturen, drømte Aerts om at blive den næste Merckx og inspireret af sin ældre bror - en lovende ungdomsrytter - sprang Aerts ud i det. Han kørte sit første cykelløb som 14-årig, men i en alder af 19 år måtte han indse, at drømmen om at skabe sig en karriere indenfor cykelsporten måtte blive virkelighed på anden vis.

Fra rytter til konstruktør

Drevet af sin lidenskab for cykelsporten, fik Aerts arbejde hos belgiske Bio Racer. Her begyndte han som cykellakerer og blev sidenhen svejser. Efter at have lært alt om cykelbygning, tog han den dristige beslutning at begynde at bygge sine egne cykler. Målet var at udvikle skræddersyede cykler, der passer perfekt til den enkelte rytters kørestil og genspejler rytterens unikke personlighed.

Ridleys innovation

I 1990 grundlagde Aerts sin første virksomhed, NV Race Productions, som fremstillede skræddersyede cykler til lokale belgiske cykelforretninger. Syv år senere, i 1997, tog Aerts det altafgørende skridt i realiseringen af sin drøm og grundlagde Ridley Bikes, opkaldt efter filminstruktøren Ridley Scott.

Ridley har fra første færd været på forkant med produktinnovation - hans første dristige kreation var et konisk kronrør, som blev lanceret i 2001 på Ridley Damocles cykelmodellen. Det koniske kronrør er sidenhen blevet industristandard.

I forhold til materialeinnovation, har Ridley ikke kun udviklet nye materialer til fremstilling af lette og pålidelige cykler, men ligeledes sat nye standarder for brugen af disse materialer. Virksomhedens patenterede FAST-teknologier er banebrydende indenfor aerodynamik. FAST er inspireret af naturen, grundigt testet i laboratoriet og perfektioneret i marken.

Vellykkede ”praktiske tests”

Ridleys innovationer har stået prøven siden 2002, hvor virksomheden begyndte at sponsorere professionelle cykelryttere. Tom Vannoppen var Ridleys første professionelle cykelrytter. Han vandt en sølvmedalje ved verdensmesterskaberne i cykelcross (2002 Zolder, Belgien) på sin Ridley cykel. Mario de Clercq var ligeledes en af de tidlige Ridley ryttere tilbage i 2002, som vandt verdensmesterskabet foran Vannoppen selvsamme år. Ridley har til dato vundet 15 verdensmestertitler, én hvert år siden virksomheden begyndte at sponsorere professionelle cykelryttere. 

Ridley er i dag et kendt navn blandt professionelle cykelryttere og cyklerne fra Ridley bliver eksempelvis brugt af de stærke ryttere på det belgiske cykelhold Lotto-Soudal.

Ridleys fremtid

Takket være Aerts’ kampånd, perfektionisme og drive, sætter Ridley fortsat nye standarder indenfor konstruktion og optimering. Og selvom Ridley cyklerne fra de tidlige år nok adskiller sig fra de nyeste modeller, er virksomhedens mission stadig den samme – at bygge moderne kvalitetscykler, der genspejler rytternes individualitet.

Sammenlign